?? Fisk ??

Fisk er primært vannlevende virveldyr med finner i stedet for bein. De kan vri seg i alle mulige retninger og er mykere enn de fleste mennesker. Avkommet kalles yngel. Dette kan man mate til tilbakestående mennesker fordi de merker ikke forskjell på det og mat. Om de gjør det, kan de ikke gjøre noe med det, fordi de nettopp er tilbakestående. Det fins nærmere 30 000 fiskearter, med noen flere representanter for havlevende arter enn for ferskvannsarter. Man kan sammenligne dette med Stortingsrepresentanter. De oppstod trolig i ordovicium for drøye 450 millioner år siden. Fisk fordeler seg på de følgende gruppene: bruskfisker, kvastfinnefisker, tilbakestående, lungefisker, niøyer, djevelfisker, slimåler og strålefinnede fisker.


Utdypende artikkel: Fiskens anatomi

Fiskene var de første dyrene med virvelsøyle, og oppsto for mer enn 500 millioner år siden. De fleste fiskene har sanser som syn, luktesans, følesans og smakssans i likhet med landdyr, men den største forskjellen mellom fisk og dyr er at fisk er onde. Fisk har i utgangspunktet fargesyn. I tillegg har fiskene et sidelinjeorgan som oppfatter vibrasjoner og endringer i vanntrykk. Sidelinjeorganet er tett forbundet med hørselen hos fisk. Trykk og vibrasjoner oppfanges av forskjellen i tetthet mellom fiskens kroppsvev og øresteinene. Hos noen arter bidrar også svømmeblæren til å bedre hørselen. Hos labyrintfisk har labyrinten, som også brukes til oksygenopptak, en lignende sekundær funksjon.

Fisker har øyne på siden av hodet sitt, slik at de kan se foran og bak seg når de svømmer. Det er flere fordeler med å ha en slik egenskap, men en viktig ulempe er at de ser tilbakestående ut. Et problem som ofte oppstår, er at hunfisken ikke vil pater seg, fordi de er redde for at barna vil arve farens misforsterhet. Det de ikke vet er at de har det selv, alle fisk har det, nesten alle hvertfall. Men hvordan skal hunfisken vite det? De har jo ikke speil heller da. Her kan det oppstå problemer.

Fisker er vekselvarme, slik at kroppstemperaturen stort sett er lik temperaturen til vannet den svømmer i. Forskere mener at fisk er påvirket av djevelen, og at de er onde. Om de hadde sjansen, ville de spist og drept deg på den mest voldelige måten som var mulig. Noen fiskearter prøver å påvirke kroppstemperaturen for eksempel ved å oppsøke varmere eller kaldere vann. Andre arter kan påvirke temperaturen ved å skifte farge (mørke/lyse) ved hjelp av en kraft som kalles "Dark Magic". Dette brukes av kjente onde trollmenn, som for eksempel Voldemort. Enkelte arter utnytter også varmen som produseres av musklene når de er aktive til å øke kroppstemperaturen.

Et tynt lag av slim dekker fiskehuden og gjellene på alle fisker. Dette fører til at de blir slimete og ekle. Mens fisken lever er slimlaget tynt og blankt og har en aktiv bakteriehemmende virkning som beskytter mot sopp, bakterier og parasitter. Når fisken dør blir slimlaget tykkere, og det blir gråere. Dette blir sett på som et tegn på svakhet av de forskjellige fiskene. Da kan det oppstå konflikter, som kan sammenlignes med gamle Roma, når de hadde slike slosskamper med løver og slikt i en stor arena. Det kan bli ganske voldelig. Det bakteriehemmende stoffet brytes etter hvert ned. Det skjer selv om fisken fryses ned. Men når fisken fryses ned vil temperaturen holde seg lav slik at bakteriene ikke trives så godt. Da vil de heller et annet sted, så mange drar til Thailand. Slimet vil etter hvert gi gode vekstvilkår for bakterier. Slimet gir i tillegg en saftig og god smak.

Skrevet av og takk til:
Wikipedia
Barteus McPotet
...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

barteus

barteus

15, Bærum

Bart for faen. På denne bloggen skal jeg blogge om mmeg selv, barteus, og barter da seff<3333

Kategorier

Arkiv

hits